Rýže s fazolemi z jednoho hrnce
Také jste, milé dámy, již někdy z úst své drahé polovičky slyšely kouzelnou větu: „Dneska vařím já, miláčku!“? Co následovalo pak? Telefonát do místní pizzerie?
Focaccia silvestrovská
Krásný povánoční den! Přihlašte se, prosím, kdo z vás nemá spojené silvestrovské občerstvení s jednohubkami a chlebíčky? Najde se tu někdo takový? Mým vzpomínkám na oslavy
Magdaleniny mandlové pochroutky
„Do těsta, které právě válíte, patří dvě kila mouky, hrudka másla, krapet droždí, tucet vajec a dva litry mléka, nejlépe kravského; když není kravské, stačí
Vánoční švestky
Jako první se objevuje chuť poctivé čokolády, lahodně se rozpouštějící na jazyku. Pak se zuby zakousnou do šťavnaté švestky. Vše korunuje jemné křupnutí opražené mandle. Ve
Focaccia 1.0
Máte hlad, že byste hřebíky křoupali a dali byste cokoliv za kousek pečiva? Mám pro vás řešení! A nemám na mysli 24hodinový chleba, byť je jeho
Banánové muffiny
„Bude ty muffiny moct i Kate?“ vrtá v malé hlavičce zvědavá otázka a prstíky sahají samovolně po nasekané čokoládě. „Tyto ano,“ odpovídám a dcerka spokojeně