Polsko: Bigos
„Není jeden recept. Každý ho dělá jinak. Důležité je, aby se vařil pomalu, mírně,“ odpověděla mi do telefonu kamarádka z Polska na můj dotaz, jak
Česká republika: Hrachová polévka
Tři, dva, jedna, start! Právě vyrážíme na cestu kolem světa bez lepku a mléka. Začínáme doma, v České republice, proto sahám po tradiční české polévce
Lahodné pomazánkové máslo
Co vás jako první napadne, když na podzim začnou padat jablka? Křížaly? Povidlí? Štrůdl? Mne napadly všechny tři jablečné dobroty. U té třetí vyvstala otázka:
Domácí nugeta
„To se dělá kamarádce – vytvářet jí novou závislost?“ vyčítala jsem s rádoby ukřivděným úsměvem své úžasné kamarádce. „Teď mi musíš prozradit, jak jsi ji
Cizrna na paprice
„Oh, this is sooo good! What is it?“ – „Cizrna na paprice. Chickpeas on paprika.“ – „It’s so delicious! I need a recipe.“ Těch pár
Jarní granola
Svěží, jak jaro samo. Voňavá po citrónech a pomerančích, které na jaře kvetou i dozrávají. Křupavá. Sladká, se špetičkou kyselkavosti. Právě taková je z trouby